crowdfunding på dansk

Jeg er snart klar med booomerang.dk ! Hvad er det spørger du nok nu ? Det er ok, ved godt der kommer nogle ting fra mig, hvor det spørgsmål er yderst relevant. Men denne gang mener jeg det, har satse penge på det – ikke fordi jeg regner med at de kommer igen – men fordi jeg brænder for det: crowdfunding !

Funding (grimt ord, støtte måske bedre ?) af små kreative projekter, iværksætteri og glæden ved at være med i et projekt. Det være sig som projektindehaver, eller den der støtter med nogle penge. Har skrevet lidt på hvad crowdfunding og boomerang er for en størrelse:

“Du har en idé. En vildt god idé. Og du er fyr og flamme. Du vil videre. Men hvordan ? Du skal kaste en booomerang.
Booomerang.dk er stedet, hvor gode idéer får gødning. Det er det , som nogle folk kalder crowdfunding. Og i det store udland findes det selvfølgelig allerede. Indiegogo.com og kickstarter.com er de mest kendte. Booomerang.dk er kickstarter.com på dansk jord. Og princippet er super simpelt. En kreativ idé + kontanter.

Du afgiver ikke ejerskab ved at modtage penge via booomerang.dk – men du siger ‘Tak for hjælpen’ ved at tilbyde en belønning til de mennesker der støtter dit projekt!
Og måske har du lagt mærke til det: booomerang. Der er da et ‘o’ for meget ikke ? Jo. Det er der to grunde til. ‘boomerang.dk’ var taget. Men den slags hurdles skal jo ikke spænde ben for en god idé, vel ? Så vi satte et ekstra ‘o’ i ordet, hvilket passer ret godt. Med booomerang får du nemlig mere, end du regnede med.

Du med idéen får ikke bare penge til at komme igang eller videre. Du får også en skare af fans til dit projekt. Og du, som giver penge, donerer ikke bare til et godt, kreativt formål. Du bliver en del af projektet.

Vi kan li’ tanken om at booomerang skal skabe det ene BOOOM efter det andet. Skal du være med til at starte et brag ?

Måske det lige var på sin plads at beskrive hvad crowdfunding egentlig er?

Slår du det op på wikipedia.org kommer der – løst oversat – dette svar: crowdfunding, nogen gange også kaldet crowdfinancing, kan beskrives som et kollektivt samarbejde, imellem mennesker der kender- og stoler på hinanden, hvor formålet er at samle penge sammen til et formål der er iværksat af nogle andre. Ok, løst oversat, ikk’ ! Men det er det, det er – eller på dansk ‘mange bække små’ !

På booomerang.dk har vi valgt at fokusere på kreative projekter, som du kan præsentere for verdenen, og samle penge ind til. Det er fuldstændigt ligegyldigt indenfor hvilket felt du har et projekt: video, gastronomi, dans, teknologi, fotografi, spil/games, film, billedkunst, musik, fashion, design, litteratur – bare for at nævne et nogle stykker. Det vigtigste er, at du med booomerang.dk får en platform, hvor dit projekt kan leve og udvikle sig.

Du opretter selv projektet online, du laver selv reklamen for dit projekt – men hey, det er jo også dit projekt. Sammen tiltrækker vi folk der vil være med og støtte dit projekt. Du står selv til ansvar overfor de mennesker, der støtter dig og dit projekt. Det er en tillidserklæring.

Så for din, min og Danmarks skyld – levér varen ! Læs mere i vejledningen om, at oprettet et projekt. Den finder du på booomerang.dk, eller få den tilsendt pr. email.

Kreativ mikroøkonomi….”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s