Stolthed og eftertanke…

Indenfor de sidste 3-4 uger er jeg på forskellige måder blevet mindet om, at vi i Danmark bliver misundet af udlandet – sådan helt generelt for det liv der leves, men helt specifikt for én ting: Vores miljøbevidsthed, og vores evner til at bruge en kommercielt. Det er det jeg er blevet mindet om og præsenteret for et par gange. Mest konkret for et par uger siden i Berlin, hvor jeg var til en produktpræsentation på et naturkosmetik produkt, som jeg påtænker at starte op i DK. Det foregik i en filial af Deutsche Bank i Friederichsstrasse. Det handler om vindmøller og om vores miljøbevidsthed udi alternative energiformer som (vind), sol og jordvarme etc..

Det var med stolthed jeg rejste mig efter en filmfremvisning af en tysk dokumentarist, der havde lavet en film om alternative energiformer. Han havde rejst jorden rundt, besøgt politikere, mikrolåns banker i Indien, revsede det tyske samfund og meget andet – og hver gang han skulle præsenterer hvad der kunne gøres og gøres rigtigt – hev han Danmark frem ! Eller rettere en række eksempler fra Danmark. En noget atypisk præsentation af naturkosmetik, men indehaveren mente det var et vigtigere budskab end budskabet om deres nye produkter. Sammenhængen var selvfølgelig, at deres ingredienserne i deres produkter er fra kontrolleret økologisk landbrug (vegan produktion) og naturligvis Fair Trade. Nevermind det, budskabet denne aften var noget helt andet. Nemlig de åbenlyse muligheder der ligger i at gøre ‘tingene’ på en anden måde. Og hold da K… hvor Danmark blev skamrost, jeg fik helt gåsehud. Og med rette. Jeg var stolt af at være dansk denne aften.

Men hvad F…… sker der så lige nu i Danmark ? Jeg tænker på diskussionen om Østerild Klitplantage, og placeringen af en test park for de to store vindmøllerproducenter i Danmark. S, SF og DF mener ikke at der skal ligge et testcenter midt i et naturområde – fordi et par fugle da kunne tage skade (lidt forenklet) – men jeg vi ved at smide en gylden mulighed fra os igen (mobiltelefon eventyret bl.a.) på grund af at vi ikke tør tage de chancer der skal tages, og bakke op om de muligheder der er. Hvor er det politiske mod ? Hvor er evnen til at se ud over det næste valg. Både Vestas og Siemens, har sagt at deres forsknings- og testcenter, med investeringer på 35-40 milliarder over de næste par år, vil blive placeret i et andet land (England eller Irland), hvis ikke godkendelsen kommer. Kom nu ind i kampen S, SF og DF ! Kig ud over næste valg, og tro på at de fugle nok skal overleve og finde anden yngleplads. Tænk på Danmark, tænk på den erhvervsmæssige fremtidsmulighed der ligger i det for rigtig mange mennesker. Tænk på at skabe en international sucess i Danmark.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s