Nummer 29 : Fredericia…

Det måtte komme – en stort anlagt undersøgelse omkring borgernes tilfredshed med at bo i deres egen by – i Syd- og Sønderjylland – har placeret Fredericia på en 29. plads ud af 29 mulige (adspurgte).

Kommer det som en overraskelse – jeg hader at kunne skrive : Nej, egentlig ikke !
(var faktisk lidt inde på det for nogle år siden: https://michaeleis.wordpress.com/2008/06/12/havnen/ )

Borgmesteren udtalte efter offentliggørrelse af resultatet, at han da mente at det nye byråd var igang med at gøre borgerne tilfredse og stolte af at bo i Fredericia. Han ville bekæmpe kriminaliteten og gøre noget for de ældre…….begrænset jubel her på matrikelen ! Men kom nu Thomas, hvor er visionerne, hvor er virkelighedstjekket og hvor sidder din overlægge da lavt. Javist – kriminaliteten er et problem alle vegne, og skal naturligvis adresseres, men skal vi ikke lade politiet om det i samarbejde med dine Socialforvaltning (hvis det hedder det).

Det drejer sig om noget helt andet – nemlig politisk mod og fremsynethed.

Jeg er, stadig uvist af hvilken årsag :-), flyttet tilbage til Fredericia for nogle år siden. Og det kræver sgu ikke en ph.d. for at kunne se at i de over 20 år jeg har ‘været væk’ ikke er sket en meter i 7000 Fredericia. Kulturelt, butiksmæssigt, holdningsmæssigt, befolknings grundlaget og jeg kunne blive ved – alt er TOTALT uændret. 20 år !

Hva’ gør vi nu, lille du ?

Vi kunne starte med at prøve at smide nogle vilde tanker på bordet Thomas, som Havneprojektet (se link fra tidligere) er et ganske godt eksempel på at det er muligt. Fantastisk modigt og stort tænkt. Godt nok gennemført af den tidligere socialdemokratiske borgmester, men alligevel 🙂 Han tabte eftersigende borgmesterposten til dig, pga af ideerne og projektet samt det faktum at Fredericia Skibsværft skulle flytte fra byen for at give plads til havneprojektet. Pinligt Fredericia.

Men følg nu op Thomas, selvom din horisont måske kun får til næste folketingsvalg, projektet er godt og sågar medfinansieret af RealDannia Fonden. Og tag den lige et stykke videre: fokuser på kultur som i kunst, restaurantionsliv, byliv – og kom videre end det der *danser med drenge’ niveau som alle her i byen syntes er åhhh så fede. So last year….
Få nu lagt en plan der kommer til at tage mange år, som får andre typer af mennesker til at ville flytte til Fredericia. Folk der uden tvivl udgør et mere interessant skattegrundlag, end den overvejede del af det aktuelle befolkningsgrundlag. Som kan bringe byen noget nyt i form af nye erhverv, ny stil, ny efterspørgsel – det hele til fordel for hele byen. Drop det sædvanlige navle-pilleri med SF og de andre i byrådet – tænk ud af bysalen, derud hvor du kan gøre en forskel. Byens image, blandt byens egne borgere og de potentielle tilflyttere, bliver altså ændret ved at lave synlige tiltag, og ikke sidde i bysalen og diskutere med SF. Gør det synligt hvilket ambitioner du har til udviklingen i byen, alt tæller med for at skabe den positive spiral for Fredericia.

Et kort indlæg der sagtens kunne være meget længere, men pointen er ikke til at tage fejl af: vis mod og fremsynethed !

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s