Havnen…

Jeg har egentlig ikke rigtigt lagt mærke til, eller fulgt med i, lokal politik efter jeg er flyttet til Snoghøj. Ikke før nu. Byrådet i FA har idag vedtaget en plan for havnenområdet i FA. Store armbevægelser – store modige tanker. Respekt for det, jeg håber så handlingen bliver fulgt op af alle de initiativer der skal til for at et område på 200.000 kvm. bliver en sucess. Cafe’er, dyre lejligheder, butikker, koncertsteder etc. er der lagt op til – og jeg håber inderligt det kan være med til at ændre byens alt for tunge industri image. Samtidig håber jeg det vil ændre områdets borgers holding. Lidt væk fra kaffe lagkage – over til lidt mere smartness. Ja det er sgu hvad der mangler. Der er simpelthen for mange bondrøve i dette område, for hvem er caffe latté er ‘noget man drikker i København’.

Den første modstander har selvfølgelig meldt sig på banen. Direktøren, og ejeren, af Fredericia Skibsværft. Wonder why ?! Tiden er løbet fra den tunge industri de fleste steder, også i FA, og han får så ikke sin lejekontrakt forlænget i 2012. Han mener det er en katastrofe af usete dimensioner. Jeg har svært ved at se det. 400 mennesker arbejder på havnen i FA. Jeg føler mig overbevist om, at ikke ret mange af dem bidrager til hverken god skattebetaling, udvikling af byens image eller andet fornuftigt. Selvfølgelig vil der dø et par værtshuse, højst sandsynlig for politiet lidt mindre at lave og hvis vi er heldige falder kommunens behov for dagpenge også. Ikke værst. Lad byen få sit nye image, og komme igang med den lange transformation der skal til for at byen kommer til at syne, og være, en interessant by. Værftes forsvinden fra havnen kan kun hjælpe på dette efter min mening.