Jeg hader lastbiler…

Jeg tror egentlig jeg legede med biler da jeg var lille – jeg kan ikke huske det, men ved at jeg havde et par kasser med PLAYMOBIL. Heri lå ganske sikkert et par lastbiler, og andre superfede biler.

Situationen er ændret: Jeg hader lastbiler, og alt hvad der er omkring dem.

De sviner og larmer, tiltrækker personager som jeg ikke gav bruge min tid på, om jeg så var fanget på en øde ø med dem. Vognmændene udnytter den aktuelle situation, til skyhøje priser for en ‘lortet’ kvalitet. Det burde være så nemt at sende en pakke fra A til B – men tror mig, det er det ikke for vognmændene og deres truckere…de er ringe.

Nu vil branchen så have MEGA vogntog, for at kunne have en fragt med og mindske det totale trafik på vejene ! Alene den sikkerhedsmæssige risiko for de bløde i trafikken, burde få enhver ansvarlig politiker og embedsmand til at sige nej. Transportbranchen er grådige hankatte, der kun bage egen kage.

Et alternativt forslag : Genopliv de små danske havne ved at flytte transporten over på små både, der netop kan anløbe de små havne i DK. Det giver liv i havnen, og skaber lokale arbejdspladser – både i havne og hos de lokale vognmænd der kører i langt mindre (farlige) biler. Eller brug DSB – hvis ikke de allerede har en gods sektion, hvad jeg mener de har, så burde inden længe oprette DSB mini GODS. Der er ikke den by der ikke kan nåes, og det vil igen skabe lokale arbejdspladser.

Vi slipper for trafikken på de store veje, som er overbelastet nok.

Jeg er ikke miljøberegner, alt for komplekst til mig – men min mavefornemmelse siger mig det er en god miljøløsning også.