En vindmølle mere…

På vej hjem fra Berlin idag, så jeg igen disse mange og uendelig lange lastbilskolonner med vindmøller fra Danmark til….ja resten af Europa ! Det er altså ved at være temmelig synligt på det tyske motorvejs net – der ruller mange vindmøller igennem Tyskland. Og jeg føler sgu´ en vis stolthed over det. For f… vindmøller, det er da ikke noget et ‘tude’ over ? Ikke at jeg gør det, men somsagt stolthed over at de kommer fra Danmark, og at teknikken er udviklet i DK (bare for denne blogs skyld graver vi ikke i den egentlige historie, som jeg ikke kender. Nej, vi skriver det startede i DK). Super ! Det er lige i tiden med en grøn profil, investeringsselskaber i hele Verden – kigger idag med efter grønne investeringer end IT. Interessant, og det er så her vi har alle kort på hånden, for at blive absolut markedsledende på dette område. KnowHow og produktionshistorie har vi meget af i DK, takker være VESTAS og SIEMENS WIND POWER. Så lad os ikke lave samme fejl som i historien med mobiltelefonerne, som vi også lå til at blive markedsledende på tidligere – den løb finnerne og svenskerne med. Derfor er det lidt beskæmmende, at der fra politisk side ikke bakkes mere op om industrien og miljøet. Klimatopmødet i 2009 er allerede på den politiske dagsorden, men det ser ud som om vindmøller er blevet glemt i det hjemlige politiske billed. Hvilken skam ! Kald det statsstøtte, kald det det du vil – men vi skal kendes endnu mere som de alternative energiers land, med efterfølgende indtjening til følge for landet og dermed os alle. Må Energiudvalget og regeringen oppe sig en smule, og hoppe med på den miljøvogn de har været så dygtige til at få alle os andre med på. I DK som resten af Verden.

På en tur hjem fra Berlin kommer man altså langt omkring… 🙂