Berlin tur/retur…

Skal lige have fortalt hvordan det gik i Berlin.

Fantastisk by, intet mindre, men en by der stadigvæk ligger under for den gamle øst/vest holding. Ikke mindst blandt indbyggerne. Utroligt, der er trods alt gået 16 år.

Jeg landede meget tidligt, og gik hen til den lejlighed jeg skulle overnatte i, men først se sidst på dagen. Gik rundt i området var umiddelbart ikke særlig interessant, men vandt sidst på dagen da lejeren i lejligheden viste rundt. Inden da så jeg to andre lejligheder i det gamle øst Berlin. Den ene, en taglejlighed, var ganske dejlig og lå meget perfekt på en af de smarte gader i det gamle øst Berlin i bydelen Prenzlauer Berg. Men Berlin’s ældeste bier garten lå ved siden af, og et techno disko ved siden af det. Så det ødelage det lidt, og gjorde det uinteressant for mig. Så så jeg et projekt også i det gamle øst Berlin, men jesus, hvis der er nogen der køber lejligheder efter sådan en 3D præsentation og et besøg i en ruin, så OK med mig. Men det gør jeg sgu ikke.

Tilbage til den lejlighed jeg skulle ovenatte i. I Schöneberg, gammel vest Berlin, lidt undenfor ‘by’ grænsen i Schöneberg lå den. Det skulle vise sig at være helt OK, her var nemmelig meget roligt og alt det interessante lå kun 5-7 minutters gang derfra. Specialbutikker, nogle af Berlin’s bedste markeder (fødevare, antikviteter) er også at finde i denne bydel. Så alt i alt blev den mere og mere interessant. Lejligheden og bygningen hvori den ligger var totalt istandsat. Pånær trappeopgangen og facaden, men planerne er lagt og noget af udgiften er sparet op.

Så jeg er gået i tænkeboks.