Første skridt…

Vi har idag taget første skridt på en vej vi ikke ved hvor ender.

Vi har gennem længere tid talt om, at bo i USA et år eller to. Og idag ringede jeg så til den amerikanske ambassade i København for at få lidt vejledning. En lang, og sandsynligvis besværlig, proces venter forude hvis vi bestemmer os for at gøre alvor af det. Det hele afhænger af Ann og ENI-TRADE.

Situationen er den.

Jeg har ikke noget problem med at kører kontorartikler.dk fra USA. Systemet skal lige rettes lidt til, så der kun kan betales med DK-kort, bogførings arbejdet skal håndteres 100 % af revisoren og logistikken skal lægges fast hos én samarbejdspartner. Det sidste er den væsentligeste udfordring af dem alle. Jeg har aftalt møde med kontorland i Hillerød i næste uge.

Derudover starter vi snart http://www.hca2005shop.com op – som skulle kunne give os en ny indgangsvinkel til at tjene penge i USA. Så situationen er den, hvis vi ser bort fra Ann og hendes arbejde, at mit firma kan gøres klar hurtigt, vi starter hca projektet op, og laver iøvrigt aftaler med andre om at varetage og sælge deres produkter i USA. Det burde give os en indkomst der er til at regne med. Alt samme webbaseret.

Tilbage står Ann og ENI-TRADE. Processen med at Ann skulle overtage firmaet fra hendes Far kommer til at tage meget længere tid. Hvis det overhovedet bliver til noget. Produktmæssigt er hun ved at blive klar til at kunne stå på egne ben, efter de miste deres største agentur. Hvilket burde ské om ca. 18 mdr.. Herefter skal Ann stå med en virksomhed som hendes Far en ude af, og som kører videre med de medarbejdere der nu er beregnet til det herhjemme, men hendes Far på sidelinien. Ann burde så kunne blive ‘udstationeret’ af firmaet i USA og begynde at sælge hendes egne produkter derovre. Endnu et ben at tjene penge på – hvis det lykkes !

Alt i alt burde det være nok til at få en tilværelse igang ‘over there’. Jeg tror ikke arbejds- og opholdstilladelsen bliver et ‘problem’, men hvem ved ?

Hvor det eventuelt skulle være, og hvordan livet iøvrigt skal forme sig i USA er alt for tidligt at skrive noget om, men det kommer senere.